Blijf ontdekken en leren!

Wist je dat wij een uniek opleidingsaanbod hebben? Binnen de Zonnekinderen UniverCity worden alle opleidingsfaciliteiten van Zonnekinderen samengebracht. Naast de opleiding die vereist is om te werken op de opvang, vinden we het belangrijk dat jij je als professional blijft ontwikkelen. Daarom bieden we jou de mogelijkheid om jouw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Zo volgt iedere pedagogisch medewerker de tweejarige opleiding Startblokken waarmee je VVE gecertificeerd bent. Ook BHV, een cursus interactief voorlezen, kinder-EHBO of beweegplezier behoort tot ons opleidingsaanbod. Maar er is nog veel meer! Afhankelijk van jouw interesses en ambities, krijg je bij ons de ruimte om trainingen en opleidingen te volgen. 

Welke volgende stap zet jij?

Opleidingen

Babyspecialist

Onze babyspecialistenopleiding is een voor Zonnekinderen op maat gemaakte training voor alle medewerkers die werken met baby's. De opleiding bestaat uit een aantal individuele VIB-bijeenkomsten en het lezen van het door ons zelf ontwikkelde  praktijkboek "Kijk op Baby's". 

Startblokken

De Startblokken opleiding wordt gegeven door onze intern opleider en is bedoeld voor alle medewerkers. In de opleiding staan spel en het jonge kind centraal. 

Onze UniverCity Modules

Binnen de Zonnekinderen UniverCity zijn er 13 modules te volgen. Deze modules zijn door ons ontwikkeld. De modules richten zich op onze KIJK op kinderen, Opbrengstgericht & Planmatig werken en Gezonde Kinderopvang. De modules kennen een leeftijdsindeling en focussen daarnaast op onderwerpen als reken- en taalontwikkeling en sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook is er een module op het gebied van Gezonde Kinderopvang. 

Zonnekinderen INteractie vaardigheden (ZIN-training)

Op basis van de zes interactievaardigheden zijn op maat gemaakte trainingen ontwikkeld: de ZIN training. 

Voor alle zes interactievaardigheden en de daarbij behorende concrete gedragsindicatoren zijn prachtige animaties gemaakt met onze karakters Tijn, Anne, Eva en Tim in de hoofdrol. Kijk maar: 

Bekijk de andere filmpjes van de interactievaardigheden in de playlist

 

 

Top