beroepenmarkt Liemers College november 2019 6

Onlangs vond de beroepenmarkt  van het Liemers College in Zevenaar plaats. Tijdens deze markt maken de tweedejaars leerlingen kennis met verschillende beroepen bij de deelnemende bedrijven. Zonnekinderen was natuurlijk ook van de partij. Dit keer met Claudia van  HRM om te vertellen over het werk op het gebied van HRM en sportcoach Lloyd om te vertellen over wat het werk als pedagogisch medewerker en sportcoach inhoudt. De leerlingen konden zich vooraf aanmelden voor de gesprekken met de deelnemende bedrijven en hadden bij elke stand een kwartier om vragen te stellen. Het laatste kwartier was vrij om nog wat extra vragen te stellen bij een beroep naar keuze.

Voor Zonnekinderen was er vooral veel animo voor het beroep “sportcoach” en “pedagogisch medewerker”. Lloyd en Claudia hebben samen de vragen van de leerlingen beantwoord. Zonnekinderen had een mooie stand en voldoende ruimte om het informatie- en promotiemateriaal uit te stallen. Zo kregen de leerlingen een goed beeld over Zonnekinderen en de diversiteit van de organisatie.

De meeste vragen waren:

  • Wat voor opleiding heb je nodig?
  • Wat is er zo leuk aan jouw beroep?
  • Wat is het minst leuk aan jouw beroep?
  • Wat is het meest heftige wat je hebt meegemaakt?
  • Wat doe je op een dag?

De leerlingen hadden zich over het algemeen goed voorbereid en kwamen met goede vragen. Ontzettend leuk en ook heel belangrijk om al vroeg met de toekomstige generatie professionals in gesprek te gaan en te luisteren naar hun vragen en interesses. Een waardevolle ochtend!

Top