Vanaf vandaag gaat onze nieuwste pijler “Wereldwijs” van start! Wereldwijs staat voor beleven, ervaren en ontdekken. “Samen kunnen we meer” is het uitgangspunt. Wereldwijscoach Job is de afgelopen tijd druk met de voorbereidingen van Wereldwijs voor BSO-kinderen van 9 jaar en ouder geweest, we hebben er zin in!

Tijdens de activiteiten nemen BSO-kinderen een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties. Hoe ziet een dag in het verzorgingshuis eruit? Wat moet een chefkok doen voordat de gasten binnen druppelen? Wat doet de brandweer nog meer naast branden blussen? Er wordt stilgestaan bij verschillende werkzaamheden en welke persoonlijke eigenschappen hiervoor nodig zijn. Natuurlijk mogen ze ook een opdracht uitvoeren of meedenken over vraagstukken. Zo komen tijdens Wereldwijs verschillende facetten van de maatschappij naar voren waarbij iets goeds doen voor een ander, respect hebben voor elkaar en je omgeving, maar ook eigen talenten ontdekken centraal staan.

Wil je meer weten? Of ken jij een leuk bedrijf of organisatie waar de BSO-kinderen een kijkje kunnen nemen? Kijk hier dan eens!

 

Top