Kristel Bruins - Cultuurcoach bij Zonnekinderen

Ik werk binnen Zonnekinderen als Cultuurcoach op de dagopvanglocaties en de BSO’s. Met veel plezier organiseer ik uitdagende activiteiten waarin de kinderen van jong tot oud hun talenten kunnen ontdekken. Wat is jouw talent? 

Februari 2010 ben ik begonnen als pedagogisch medewerkster in de flexpool. Ik heb hier bewust voor gekozen omdat ik zo kennis kon maken met meerdere locaties en ideeën kon uitwisselen tussen verschillende locaties en collega’s. In deze tijd heb ik geleerd om me aan te passen en kennis mogen maken met het werken op een baby- en peutergroep en op de BSO. Toen ik in vaste dienst kwam, ben ik gevraagd om in Zevenaar op een peutergroep te komen werken. Ik heb hier erg fijn gewerkt. Het is heerlijk om kinderen op hun eigen manier te zien ontwikkelen. En de knuffels die je krijg zijn natuurlijk een prachtige bonus.

Toch merkte ik dat ik na vijf jaar weer toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik kreeg de kans om samen met twee andere collega’s de kinderdagopvang in een nieuw IKC (Integraal Kind Centrum ) op te starten. Dit was heel leuk om te doen. Alles is nieuw, voor zowel ons, als pedagogisch medewerksters, als voor de ouders en de kinderen. Hierdoor bouw je al snel een goede band met elkaar op. Tijdens het zwangerschapsverlof van mijn collega Cultuurcoach Mariëlle heb ik voor het eerst kennis gemaakt met mijn huidige functie. Naast het organiseren van activiteiten op het gebied van cultuur nam ik ook de Zonnekinderen Academy voor haar waar en zag hoe mooi het was om verlegen kinderen ineens te zien schitteren op het podium. Kinderen die bijvoorbeeld ontdekten dat ze het zingen en dansen zó leuk vonden, dat ze zelfs auditie deden voor andere dingen zoals Kinderen voor Kinderen of een musicalschool. Nadat ik had laten zien dat ik dit een leuke functie vind, die ik met succes had waargenomen, ben ik gevraagd voor mijn huidige functie.

Het fijne van Zonnekinderen is dat er naar je geluisterd wordt als je op zoek bent naar nieuwe uitdagingen en/of je je verder wilt ontwikkelen. Daarnaast is het ook mogelijk om je regelmatig bij te scholen, waardoor je blijft groeien als pedagogisch medewerker.

Top