Op donderdag 5 maart waren twee medewerkers van Kinderopvang Zonnekinderen aanwezig op het Betuwe on Stage VMBO Beroepenfeest in Lent. Ruim 800 derdejaars leerlingen uit het voorgezet onderwijs kwamen op het evenement af om zich te oriënteren op een vervolgopleiding. Patricia en Cindy gingen in gesprek met geïnteresseerde leerlingen en bij een wederzijdse klik werd er een match gemaakt. Dit betekent dat deze leerlingen tijdens de "Doe-dag" op 26 maart een kijkje komen nemen op onze locaties om het werk in praktijk te zien en ervaren. Een prachtige manier om de toekomstige generatie pedagogisch medewerkers een eerste indruk te geven van het werken in de kinderopvang! 

 

beroepenfeest Betuwe on Stage

Je dag beginnen in de klas en eindigen met een geweldige activiteit op de BSO: zo divers kan je dag eruit zien als je bij Zonnekinderen werkt. Wil jij zelf ervaren hoe zo'n dag er voor jou uit kan zien? Bekijk dan de filmpjes met Sandra, Roy en Nathalie en  Meld je dan aan!

 

Op donderdag 28 november ontving Ilona Aalders, teamcoördinator van BSO de Superster in Zevenaar, voor de tweede maal een groep leerlingen van het Liemers College. Deze derdejaars VMBO leerlingen volgen naast hun reguliere vakken een aantal keuzevakken. Deze groep leerlingen heeft gekozen voor Zorg en Welzijn en maken kennis met het werken in de kinderopvang. Tijdens de lessen en ook tijdens bezoek aan de buitenschoolse opvang en aan het naastgelegen kinderdagverblijf de Kleine Wereld, maken ze kennis met de verschillende aspecten van het werk van de pedagogisch medewerker. “Door kinderen al vroeg de mogelijkheid te bieden om in praktijk mee te kijken bij verschillende bedrijven ontdekken ze welke beroepen er zijn en wat het werk in praktijk inhoudt”. “Door ze hun interesses te laten ontdekken wordt het kiezen van een vervolgopleiding hopelijk eenvoudiger”, vertelt hun begeleidster, docente Marianne Vissers.

Een visie waar Zonnekinderen zich volledig in kan vinden. Kinderen hun interesses en talenten laten ontdekken is een belangrijk uitgangspunt binnen het pedagogisch beleid van de organisatie. “Daarnaast hopen we natuurlijk de belangstelling voor het werken in de kinderopvang te wekken”, aldus Ilona Aalders. “Er is een groot tekort aan goed opgeleide pedagogisch medewerkers, we doen er alles aan om jonge mensen te interesseren in het werken in de kinderopvang. Indien leerlingen dat willen hebben zij ook nog de mogelijkheid om een middag mee te lopen op de buitenschoolse opvang.

 

landeweer snuffelstage 2

beroepenmarkt Liemers College november 2019 6

Onlangs vond de beroepenmarkt  van het Liemers College in Zevenaar plaats. Tijdens deze markt maken de tweedejaars leerlingen kennis met verschillende beroepen bij de deelnemende bedrijven. Zonnekinderen was natuurlijk ook van de partij. Dit keer met Claudia van  HRM om te vertellen over het werk op het gebied van HRM en sportcoach Lloyd om te vertellen over wat het werk als pedagogisch medewerker en sportcoach inhoudt. De leerlingen konden zich vooraf aanmelden voor de gesprekken met de deelnemende bedrijven en hadden bij elke stand een kwartier om vragen te stellen. Het laatste kwartier was vrij om nog wat extra vragen te stellen bij een beroep naar keuze.

Voor Zonnekinderen was er vooral veel animo voor het beroep “sportcoach” en “pedagogisch medewerker”. Lloyd en Claudia hebben samen de vragen van de leerlingen beantwoord. Zonnekinderen had een mooie stand en voldoende ruimte om het informatie- en promotiemateriaal uit te stallen. Zo kregen de leerlingen een goed beeld over Zonnekinderen en de diversiteit van de organisatie.

De meeste vragen waren:

  • Wat voor opleiding heb je nodig?
  • Wat is er zo leuk aan jouw beroep?
  • Wat is het minst leuk aan jouw beroep?
  • Wat is het meest heftige wat je hebt meegemaakt?
  • Wat doe je op een dag?

De leerlingen hadden zich over het algemeen goed voorbereid en kwamen met goede vragen. Ontzettend leuk en ook heel belangrijk om al vroeg met de toekomstige generatie professionals in gesprek te gaan en te luisteren naar hun vragen en interesses. Een waardevolle ochtend!

Op woensdag 30 oktober ging de 9e editie van de Zonnekinderen Academy in samenwerking met Liemers Kunstwerk weer van start. In het Musiater gingen de kinderen samen met Cultuurcoach Mariëlle, Marloes, Esmee en vocal coach Atie enthousiast aan de slag. Na een paar kennismakingsspellen werd er al een begin gemaakt aan de eerste liedjes, scènes en dansjes.

Iedere woensdagmiddag werken we aan toneel, dans en zang om uiteindelijk begin februari een spetterende voorstelling neer te zetten. We kunnen alvast verklappen dat het toneelstuk zich afspeelt in het ziekenhuis. We hebben er zin in!

Bij Kinderopvang Zonnekinderen willen wij blijvend investeren in de kwaliteit van onze (nieuwe) medewerkers. De Zonnekinderen UniverCity is één overzichtelijke plek voor al het scholingsaanbod voor onze medewerkers. Wij stimuleren onze (toekomstig) medewerkers om zich een leven lang te blijven ontwikkelen. Binnen de UniverCity bieden wij zowel huidig personeel als nieuwe medewerkers de mogelijkheid zich te scholen van niveau 3 naar niveau 4 (Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker). Wij zijn er trots op dit in-company traject aan te bieden in samenwerking met ROC Rijn IJssel.

Op 30 augustus is de eerste groep gestart. De groep bestaat uit 15 vaste medewerkers en vijf nieuw aangenomen (BBL) medewerkers. In deze maatwerk opleiding zijn onze werkwijze en visie volledig geïntegreerd. Door huidig personeel en nieuw geworven personeel bij elkaar te plaatsen vindt er bovendien een prachtige kruisbestuiving plaats waar het gaat om werken vanuit ons DNA. Wij wensen onze deelnemers een heel goed studiejaar toe!

Vanaf vandaag gaat onze nieuwste pijler “Wereldwijs” van start! Wereldwijs staat voor beleven, ervaren en ontdekken. “Samen kunnen we meer” is het uitgangspunt. Wereldwijscoach Job is de afgelopen tijd druk met de voorbereidingen van Wereldwijs voor BSO-kinderen van 9 jaar en ouder geweest, we hebben er zin in!

Tijdens de activiteiten nemen BSO-kinderen een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties. Hoe ziet een dag in het verzorgingshuis eruit? Wat moet een chefkok doen voordat de gasten binnen druppelen? Wat doet de brandweer nog meer naast branden blussen? Er wordt stilgestaan bij verschillende werkzaamheden en welke persoonlijke eigenschappen hiervoor nodig zijn. Natuurlijk mogen ze ook een opdracht uitvoeren of meedenken over vraagstukken. Zo komen tijdens Wereldwijs verschillende facetten van de maatschappij naar voren waarbij iets goeds doen voor een ander, respect hebben voor elkaar en je omgeving, maar ook eigen talenten ontdekken centraal staan.

Wil je meer weten? Of ken jij een leuk bedrijf of organisatie waar de BSO-kinderen een kijkje kunnen nemen? Kijk hier dan eens!

 

Voor de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (GPM), niveau 4 binnen onze Zonnekinderen UniverCity zijn we een intensieve samenwerking aangegaan met ROC Rijn IJssel. Eind mei organiseerden we de Pizzadate voor meer informatie voor de geïnteresseerden. Daar is er met veel enthousiasme gereageerd op deze opleidingsmogelijkheid.

Het resultaat is dat er perse gesprekken zijn gevoerd met belangstellenden en we 30 augustus kunnen starten met de opleiding met een groep van 20 studenten! Deze groep bestaat uit 15 (vaste) medewerkers van Zonnekinderen en uit 5 externe BBL-kandidaten. Zij krijgen iedere vrijdag les van ROC-docenten in de lesruimte op het Serviceburo in Zevenaar en zijn (of blijven) daarnaast werkzaam op de groepen. De opleiding duurt 15 maanden. De studenten worden op de werkvloer begeleid door medewerkers (werkbegeleiders) van Zonnekinderen. We kijken er enorm naar uit om van start te gaan!

Het nieuwe jaar begon voor de medewerkers van Kinderopvang Zonnekinderen met iets nieuws. Ons eigen intranet is namelijk sinds 1 januari 2019 online!

Vrijdag 18 januari, was er een grote groep nieuwe medewerkers op het Serviceburo voor de introductiebijeenkomst. Het was de tweede keer dat we de introductiebijeenkomst hebben georganiseerd, om nieuwe collega’s een fijn welkom te geven binnen onze organisatie. 

Subcategorieën

Top