Vanaf vandaag gaat onze nieuwste pijler “Wereldwijs” van start! Wereldwijs staat voor beleven, ervaren en ontdekken. “Samen kunnen we meer” is het uitgangspunt. Wereldwijscoach Job is de afgelopen tijd druk met de voorbereidingen van Wereldwijs voor BSO-kinderen van 9 jaar en ouder geweest, we hebben er zin in!

Tijdens de activiteiten nemen BSO-kinderen een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties. Hoe ziet een dag in het verzorgingshuis eruit? Wat moet een chefkok doen voordat de gasten binnen druppelen? Wat doet de brandweer nog meer naast branden blussen? Er wordt stilgestaan bij verschillende werkzaamheden en welke persoonlijke eigenschappen hiervoor nodig zijn. Natuurlijk mogen ze ook een opdracht uitvoeren of meedenken over vraagstukken. Zo komen tijdens Wereldwijs verschillende facetten van de maatschappij naar voren waarbij iets goeds doen voor een ander, respect hebben voor elkaar en je omgeving, maar ook eigen talenten ontdekken centraal staan.

Wil je meer weten? Of ken jij een leuk bedrijf of organisatie waar de BSO-kinderen een kijkje kunnen nemen? Kijk hier dan eens!

 

Voor de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (GPM), niveau 4 binnen onze Zonnekinderen UniverCity zijn we een intensieve samenwerking aangegaan met ROC Rijn IJssel. Eind mei organiseerden we de Pizzadate voor meer informatie voor de geïnteresseerden. Daar is er met veel enthousiasme gereageerd op deze opleidingsmogelijkheid.
Het resultaat is dat er diverse gesprekken zijn gevoerd met belangstellenden en we 30 augustus kunnen starten met de opleiding met een groep van 20 studenten! Deze groep bestaat uit 15 (vaste) medewerkers van Zonnekinderen en uit 5 externe BBL-kandidaten. Zij krijgen iedere vrijdag les van ROC-docenten in de lesruimte op het Serviceburo in Zevenaar en zijn (of blijven) daarnaast werkzaam op de groepen. De opleiding duurt 15 maanden. De studenten worden op de werkvloer begeleid door medewerkers (werkbegeleiders) van Zonnekinderen. We kijken er enorm naar uit om van start te gaan!
Vorige week vond de pizzadate voor de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 op het Serviceburo van Zonnekinderen plaats. Tijdens deze avond werd er meer informatie gegeven over deze opleiding die we binnen de Zonnekinderen UniverCity in samenwerking met RijnIJssel gaan aanbieden.
Huidige medewerkers, maar ook externe kandidaten voerden, na de gezamenlijke aftrap, in verschillende rondes een kort gesprek. Er werd stil gestaan bij vragen als: Waarom wil je de opleiding doen? Hoe ga je dit combineren? Zie je beren op de weg? Natuurlijk waren er genoeg (kritische) vragen van de kandidaten zelf. Voor iedereen een waardevolle, maar ook ontzettend leuke avond: blije gezichten vertrokken weer naar huis! Volgende week staan de vervolggesprekken gepland.

Is het jouw droom om aan de slag te gaan in de kinderopvang? Wil je graag de opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 doen? Dan is dit jouw kans! In september 2019 gaat de Zonnekinderen UniverCity van start.

Zonnekinderen UniverCity is dé plek binnen Zonnekinderen waar je je kunt ontwikkelen en je kennis verder kunt uitbreiden. Binnen De Zonnekinderen UniverCity worden alle opleidingen, trainingen en workshops die je binnen Zonnekinderen kunt volgen gebundeld.

In samenwerking met een ROC biedt de Zonnekinderen UniverCity een volwaardige opleiding tot Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4. Dit middels een BBL traject waarbij je 3 tot 4 dagen werkzaam bent op een van de locaties van Zonnekinderen en 1 dag per week naar school gaat.

Meer informatie? Bekijk de vacature!

Afgelopen dinsdag gingen Cindy (KDV De Volle Maan) en Sanne (KDV IKC De Tichelaar) naar de 4de editie van Beroepenfeest Betuwe on Stage.

We hebben een nieuwe Natuur & Avontuurcoach! Dat betekent even voorstellen...
 
Ik ben Susan en sinds 1 januari de nieuwe Natuur & Avontuurcoach. Je ziet me regelmatig op locatie en ik draai mee op de verschillende groepen. Met de kinderen ga ik dan op pad; met de neus in de wind op avontuur in de natuur.

Het nieuwe jaar begon voor de medewerkers van Kinderopvang Zonnekinderen met iets nieuws. Ons eigen intranet is namelijk sinds 1 januari 2019 online!

Vrijdag 18 januari, was er een grote groep nieuwe medewerkers op het Serviceburo voor de introductiebijeenkomst. Het was de tweede keer dat we de introductiebijeenkomst hebben georganiseerd, om nieuwe collega’s een fijn welkom te geven binnen onze organisatie. 

Op Liemers College wordt een beroepenmarkt georganiseerd voor tweedejaars VMBO-leerlingen. Wij zijn daar ook bij! Joris vertelt over zijn werk als Sportcoach, Wendy over het werk als Pedagogisch Medewerker en Timo over het welk als Facilitair Medewerker. Leerlingen schrijven zich zelf in voor gesprekken. Superleuk om zo in gesprek te gaan met onze toekomstige collega's!

De eerste lichting pedagogisch medewerkers van Kinderopvang Zonnekinderen heeft op woensdag 31 oktober hun certificaat Gezonde Kinderopvang behaald. De afgelopen maanden gingen zij middels een aantal workshops aan de slag met een gezonde leefstijl en gezonde voeding. Zonnekinderen wil kinderen graag een gezonde, actieve en veilige omgeving bieden. Dat begint bij bewustwording en inzicht in het eigen eet- en beweegpatroon, gevolgd door handvatten om kinderen op een speelse en laagdrempelige manier een goed voorbeeld te geven. Denk hierbij aan het stimuleren van de kinderen om lekker te bewegen en te sporten middels een gevarieerd activiteitenaanbod en het aanbieden van gezonde tussendoortjes en maaltijden tijdens hun verblijf op het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Jongere kinderen leren dit spelenderwijs, oudere kinderen middels bewustwording en uitleg.

De pedagogisch medewerkers die de cursus met succes hebben afgerond zullen hun collega’s betrekken bij de uitgangspunten van Gezonde Kinderopvang, zodat deze op alle locaties goed in praktijk kunnen worden gebracht.

Werkgeversorganisaties en vakbonden hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao Kinderopvang. Hierin is onder andere een ondergrens opgenomen voor het aantal niet-groepsgebonden uren per pedagogisch medewerker. Verder krijgen kinderopvangmedewerkers twee keer te maken met een loonsverhoging én ontvangen zij in juli een eenmalige uitkering.

Het was al bekend dat er een groot personeelstekort dreigt in de kinderopvangbranche. Er waren in 2017 dubbel zoveel vacatures als in 2016, maar werkgevers hebben moeite deze te vervullen. Hieronder een aantal highlights uit de factsheet van het UWV.

Top