Ben jij Hbo-student en zoek jij naar een bijbaan in de kinderopvang? Dat kan! Voorwaarde is dat jij bezig bent met een Hbo-opleiding die kwalificeert voor de kinderopvang. Met 50% behaalde studiepunten kan je al beginnen op onze buitenschoolse opvang. Met 75% mag je ook op de kinderdagopvang werken. Zo heb je niet alleen de leukste bijbaan, maar doe je ook extra pedagogische werkervaring op! Ben je niet meer bezig met je Hbo-opleiding, maar heb je wel voldoende studiepunten? Ook dan nodigen we je uit om bij ons te solliciteren!

 SD 09244   DSC06865

Welke HBO-opleidingen?

Met onderstaande HBO opleidingen kan je al in de kinderdagopvang werken. Daarvoor moet je wel aan kunnen tonen dat je 75% van de studiepunten hebt behaald.  Voor de BSO heb je genoeg aan 50% van de behaalde studiepunten.

Werken op KDV en BSO:

 • Creatieve therapie (geen Mikojel)
 • Kinderverzorging en Opvoeding
 • Kunstzinnige therapie
 • Leraar Basisonderwijs (aan Hogeschool, PABO of IPABO)
 • Lerarenopleiding Pedagogiek
 • Pedagogisch management kinderopvang
 • Pedagogische academie
 • Sociaal kunstzinnige therapie
 • Sociaal pedagogische hulpverlening (SPH)
 • Social Educational Care
 • Social Work/Sociaal Werk (profiel jeugd of jeugdverzorger)
 • Social Work (programma Social Educational Care)
 • Toegepaste psychologie (met specialisatie op kind, jeugd of onderwijs)
 • Vaktherapie

Werken op de BSO:

 • Activiteitenbegeleiding (AB)
 • Akte Lager onderwijs zonder hoofdakte (oude kweekschoolopleiding)
 • Akte van bekwaamheid als leidster of hoofdleidster bij het kleuteronderwijs
 • Akte van bekwaamheid als hoofdonderwijzer
 • Akte van bekwaamheid als onderwijzer
 • Akte van bekwaamheid als volledig bevoegd onderwijzer
 • Aktiviteitenleidersopleiding (van Mikojel: Mideloo, Kopse Hof, Jelburg of Sittard)
 • Creatieve therapie (van Mikojel)
 • Cultureel Werk (CW)
 • Culturele en Maatschappelijke Vorming
 • Educatie en Kennismanagement Groene Sector
 • Educatieve therapie (van Mikojel)
 • Hogere sociaal pedagogische opleiding leid(st)er op het terrein van jeugdvorming en volksontwikkeling (Middeloo, Kopse Hof, Jelburg of Sittard)
 • Inrichtingswerk (IW)
 • Jeugdwelzijnswerk
 • Kreatief Educatief Werk
 • Kunstzinnig vormende opleiding (docentenrichting binnen kunstonderwijs of kunstzinnige richting binnen lerarenopleiding)
 • Leraar Lichamelijke Opleiding
 • Leraren-/docentenopleiding of ander bewijs van onderwijsbevoegdheid voor primair, voortgezet of beroepsonderwijs
 • Muziektherapie
 • Sport en Bewegen
 • Sport- en Bewegingseducatie
 • Sport, Gezondheid en Management
 • Sportkunde

Meer info?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Claudia Buil. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0316-343590. Appen kan ook: 06-30498858

Claudia Buil

Claudia Buil

Interesse?

Mail dan je motivatie met cv naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Of

Solliciteer direct via het Sollicitatieformulier

Meer weten over Zonnekinderen? Klik hier!

Helaas is de Speeddate vanwege de huidige coronamaatregelen afgelast. Ben jij geïnteresseerd in werken bij Zonnekinderen als pedagogisch medewerker? Bekijk onze actuele vacatures of neem contact op met onze afdeling HRM. zij zijn bereikbaar op 0316-343590 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 

Kom naar de Zonnekinderen Speeddate!

Wie? (Aankomend) Pedagogisch Medewerkers
Waar? Dinsdag 7 december van 19.00 tot 21.00 uur*
Wanneer? Montessori IKC de Groene Ring, Bergdravik 2 in Duiven

Heb jij onze Pizzadate in oktober gemist? Geen probleem, graag nodigen we jou uit voor een nieuwe Speeddate op 7 december!* Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op een plek waar jij je talenten kunt inzetten in een dynamische en groeiende werkomgeving? Waar we iedere dag weer die glimlach op het gezicht van de kinderen toveren, maar zelf ook veel plezier hebben? Kom naar de Speeddate op 7 december in Duiven en ga -onder het genot van een hapje en een drankje- in gesprek met onze medewerkers. Zo krijg je een goed beeld van de organisatie, de vacatures en de mogelijkheden voor jou. Wie weet zijn we een perfecte match!

Wist je dat je met verschillende opleidingen kunt werken in de opvang? 

Ben je er een poosje uit geweest, maar wil je heel graag weer aan de slag in de kinderopvang? Of doe je nu iets anders, maar wil je graag een overstap maken naar de kinderopvang? Je kunt met veel soorten opleidingen en diploma's aan de slag in de kinderopvang! Doe hier de diplomacheck

Kom je ook? 

De Speeddate vindt plaats op dinsdag 7 december van 19.00 tot 21.00 uur bij Montessori IKC de Groene Ring, Bergdravik 2 in Duiven. Je kunt kiezen voor de speeddates van 19.00 tot 20.00 uur of van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden kan tot en met 6 december door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef hierbij aan welke tijd jouw voorkeur heeft.

Heb je vragen over deze Speeddate of over één van onze vacatures, neem dan contact op met onze afdeling HRM, zij zijn bereikbaar op 0316-343590 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

* De Speeddate vindt alleen plaats onder voorwaarden van de actuele coronamaatregelen.

 

Kom naar de Zonnekinderen Pizzadate!

Wie? (Aankomend) Pedagogisch Medewerkers

Waar? Maandag 18 oktober van 19.00 - 21.00 uur

Wanneer? IKC Platanenlaan, Platanenlaan 1-3 in Zevenaar 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op een plek waar jij je talenten kunt inzetten op onze kinderdagopvang of buitenschoolse opvang waar geen kind zich hoeft te vervelen? Waar we iedere dag weer die glimlach op het gezicht van de kinderen toveren, maar zelf ook veel plezier hebben? Wie weet zijn we een perfecte match!

Kom maandag 18 oktober naar de Pizzadate! Onder het genot van een pizzapunt ga je in gesprek met onze pedagogisch medewerkers, babyspecialisten, pijlercoaches en onderwijsassistenten. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende functies waar wij mensen voor zoeken en spreek je jouw nieuwe collega's! 

Ook volgt er een korte 'date' over de mogelijkheden met één van de medewerkers van HRM. Klopt allles voor jou en voor ons? Dan is er goed nieuws.... Je krijgt direct een aanbod mee naar huis! 

Wist je dat je met verschillende opleidingen kunt werken in de opvang? 

Ben je er een poosje uit geweest, maar wil je heel graag weer aan de slag in de kinderopvang? Of doe je nu iets anders, maar wil je graag een overstap maken naar de kinderopvang? Je kunt met veel soorten opleidingen en diploma's aan de slag in de kinderopvang! Doe hier de diplomacheck

Kom je ook? 

Helaas is aanmelden voor de Pizzadate niet meer mogelijk. Kijk voor onze actuele vacatures op onze vacaturepagina.  

Heb je vragen? Neem dan contact op met onze afdeling HRM, zij zijn bereikbaar op 0316-343590 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 

Gediplomeerden LinkedInWat zijn wij trots op het feit dat 17 medewerkers van Kinderopvang Zonnekinderen het diploma voor Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (GPM), niveau 4 in ontvangst mochten nemen. Een prachtige samenwerking met Rijn IJssel.

We hadden hier natuurlijk graag als groep bij stilgestaan. De huidige corona situatie maakt echter dat een collectief samenzijn nu nog niet verstandig is. Daarom is iedere medewerker individueel zijn of haar diploma komen halen op het serviceburo waarbij de docenten (op afstand) klaarstonden met een persoonlijk woordje voor iedereen. Zo was het toch een bijzonder feestelijke dag.

Wij feliciteren deze kanjers van harte met hun GPM4 diploma!

 
Een jaar geleden zijn wij gestart met Wereldwijs, onze vijfde pijler van het activiteitenaanbod op de BSO van Kinderopvang Zonnekinderen. De doelstelling van Wereldwijs is kinderen helpen zich bewust te maken van de wereld om hen heen, de maatschappij en alle partijen die daar een rol in spelen. Tevens leren zij over verantwoordelijkheid en hoe respect te hebben voor zichzelf en elkaar.
In de periode oktober 2019 tot maart 2020 hebben wij maar liefst 50 bedrijven mogen bezoeken. Ruim 400 kinderen namen een kijkje achter de schermen bij allerlei bedrijven en instellingen en kwamen geïnspireerd thuis, met enthousiaste verhalen en mooie ervaringen. Mogelijk gemaakt door alle bedrijven die hier aan mee hebben gewerkt! Hoewel de bedrijfsbezoeken op dit moment stil liggen vanwege corona gaan de voorbereidingen op bedrijfsbezoeken door. Zodat we, zodra de omstandigheden het toelaten, weer op pad kunnen met de kinderen.
Hieronder bekijk je het compilatiefilmpje van 1 jaar Wereldwijs, veel kijkplezier!
 
 
 
ZONNE Wereldwijs

De herfsteditie van het Zonnekinderendorp zit er weer op. Wat was het weer leuk! Een boordevol programma met te gekke activiteiten op het gebied van Sport, Cultuur, Natuur, Multimedia en Wereldwijs. De kinderen (en ook de medewerkers) hebben weer vol enthousiasme meegedaan, kijk je mee?

https://youtu.be/FEpiVrkrQ9U

facebook cover herfstdorp

Afgelopen zomer was ons allereerste Zonnekinderendorp. En wat kijken we positief terug! Er werden fantastische activiteiten op het gebied van onze pijlers Sport, Cultuur, Natuur, Multimedia en Wereldwijs georganiseerd. Naast de kinderen, hebben ook onze pedagogisch medewerkers en coaches genoten. Kijk maar terug in dit filmpje!

https://youtu.be/dfZcZGahfUs.

Tijn en Anne Zomerdorp

Wat een bijzondere tijden! Van wekelijks hard werken in het leslokaal op het serviceburo waren de deelnemers aan het Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4 traject door de corona maatregelingen ineens thuis. Deelnemers en docenten schakelden snel om naar digitaal onderwijs. En hoewel het natuurlijk fijn was dat het onderwijs daarmee door kon gaan, was het vooral ook erg wennen. In het niveau 4 traject loopt iedere deelnemer zijn of haar eigen pad. Daarom bestond het vervangende onderwijs deels uit ‘klassikale’ lessen via teams maar vooral ook uit maatwerk: appen en mailen met docenten, instructies en zelfstandig weer verder. Omdat de groepen destijds open waren voor noodopvang konden beroepsexamens (in de praktijk) door gaan. In een later stadium konden de generieke examens in kleine groepen ook opgepakt worden. We zijn er heel erg trots op dat onze deelnemers en docenten hard zijn blijven werken waardoor er geen vertraging opgelopen is. Sterker nog er zijn al een aantal deelnemers afgestudeerd

Hoewel de deelnemers in de zomerperiode verder zullen werken aan opdrachten binnen de beroepspraktijk, zijn zij gedurende de zomer vrij van lessen. Op 4 september as. starten de lessen weer op (uiteraard met inachtneming van de RIVM maatregelingen).

De docenten zien ernaar uit om de deelnemers weer te zien bij de start van het nieuwe schooljaar!

docenten foto

Een vreemde tijd vraagt om andere oplossingen. De studieavond, waarin we belangrijke informatie en inspiratie met onze medewerkers wilden delen, kon door de huidige situatie niet plaatsvinden. In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de nieuwe uitwerking van ons pedagogisch beleid en ook de Zonnekinderen UniverCity heeft vastere vormen gekregen. Via een succesvol eerste webinar op 26 mei hebben Margriet Hofstee en Judith Kuiten onze medewerkers bij kunnen praten over deze nieuwe ontwikkelingen. Medewerkers reageerden enthousiast op deze nieuwe vorm van kennisoverdracht. Toch even contact met de organisatie en horen over de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden de afgelopen tijd. Inspirerend en leerzaam waren de veelgehoorde reacties. 

 

Voorblad webinar

Op donderdag 5 maart waren twee medewerkers van Kinderopvang Zonnekinderen aanwezig op het Betuwe on Stage VMBO Beroepenfeest in Lent. Ruim 800 derdejaars leerlingen uit het voorgezet onderwijs kwamen op het evenement af om zich te oriënteren op een vervolgopleiding. Patricia en Cindy gingen in gesprek met geïnteresseerde leerlingen en bij een wederzijdse klik werd er een match gemaakt. Dit betekent dat deze leerlingen tijdens de "Doe-dag" op 26 maart een kijkje komen nemen op onze locaties om het werk in praktijk te zien en ervaren. Een prachtige manier om de toekomstige generatie pedagogisch medewerkers een eerste indruk te geven van het werken in de kinderopvang! 

 

beroepenfeest Betuwe on Stage

Je dag beginnen in de klas en eindigen met een geweldige activiteit op de BSO: zo divers kan je dag eruit zien als je bij Zonnekinderen werkt. Wil jij zelf ervaren hoe zo'n dag er voor jou uit kan zien? Bekijk dan de filmpjes met Sandra, Roy en Nathalie en  Meld je dan aan!

 

Vanaf vandaag gaat onze nieuwste pijler “Wereldwijs” van start! Wereldwijs staat voor beleven, ervaren en ontdekken. “Samen kunnen we meer” is het uitgangspunt. Wereldwijscoach Job is de afgelopen tijd druk met de voorbereidingen van Wereldwijs voor BSO-kinderen van 9 jaar en ouder geweest, we hebben er zin in!

Tijdens de activiteiten nemen BSO-kinderen een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties. Hoe ziet een dag in het verzorgingshuis eruit? Wat moet een chefkok doen voordat de gasten binnen druppelen? Wat doet de brandweer nog meer naast branden blussen? Er wordt stilgestaan bij verschillende werkzaamheden en welke persoonlijke eigenschappen hiervoor nodig zijn. Natuurlijk mogen ze ook een opdracht uitvoeren of meedenken over vraagstukken. Zo komen tijdens Wereldwijs verschillende facetten van de maatschappij naar voren waarbij iets goeds doen voor een ander, respect hebben voor elkaar en je omgeving, maar ook eigen talenten ontdekken centraal staan.

Wil je meer weten? Of ken jij een leuk bedrijf of organisatie waar de BSO-kinderen een kijkje kunnen nemen? Kijk hier dan eens!

 

Subcategorieën

Top