Gediplomeerden LinkedInWat zijn wij trots op het feit dat 17 medewerkers van Kinderopvang Zonnekinderen het diploma voor Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (GPM), niveau 4 in ontvangst mochten nemen. Een prachtige samenwerking met Rijn IJssel.

We hadden hier natuurlijk graag als groep bij stilgestaan. De huidige corona situatie maakt echter dat een collectief samenzijn nu nog niet verstandig is. Daarom is iedere medewerker individueel zijn of haar diploma komen halen op het serviceburo waarbij de docenten (op afstand) klaarstonden met een persoonlijk woordje voor iedereen. Zo was het toch een bijzonder feestelijke dag.

Wij feliciteren deze kanjers van harte met hun GPM4 diploma!

 
Een jaar geleden zijn wij gestart met Wereldwijs, onze vijfde pijler van het activiteitenaanbod op de BSO van Kinderopvang Zonnekinderen. De doelstelling van Wereldwijs is kinderen helpen zich bewust te maken van de wereld om hen heen, de maatschappij en alle partijen die daar een rol in spelen. Tevens leren zij over verantwoordelijkheid en hoe respect te hebben voor zichzelf en elkaar.
In de periode oktober 2019 tot maart 2020 hebben wij maar liefst 50 bedrijven mogen bezoeken. Ruim 400 kinderen namen een kijkje achter de schermen bij allerlei bedrijven en instellingen en kwamen geïnspireerd thuis, met enthousiaste verhalen en mooie ervaringen. Mogelijk gemaakt door alle bedrijven die hier aan mee hebben gewerkt! Hoewel de bedrijfsbezoeken op dit moment stil liggen vanwege corona gaan de voorbereidingen op bedrijfsbezoeken door. Zodat we, zodra de omstandigheden het toelaten, weer op pad kunnen met de kinderen.
Hieronder bekijk je het compilatiefilmpje van 1 jaar Wereldwijs, veel kijkplezier!
 
 
 
ZONNE Wereldwijs

De herfsteditie van het Zonnekinderendorp zit er weer op. Wat was het weer leuk! Een boordevol programma met te gekke activiteiten op het gebied van Sport, Cultuur, Natuur, Multimedia en Wereldwijs. De kinderen (en ook de medewerkers) hebben weer vol enthousiasme meegedaan, kijk je mee?

https://youtu.be/FEpiVrkrQ9U

facebook cover herfstdorp

Afgelopen zomer was ons allereerste Zonnekinderendorp. En wat kijken we positief terug! Er werden fantastische activiteiten op het gebied van onze pijlers Sport, Cultuur, Natuur, Multimedia en Wereldwijs georganiseerd. Naast de kinderen, hebben ook onze pedagogisch medewerkers en coaches genoten. Kijk maar terug in dit filmpje!

https://youtu.be/dfZcZGahfUs.

Tijn en Anne Zomerdorp

Wat een bijzondere tijden! Van wekelijks hard werken in het leslokaal op het serviceburo waren de deelnemers aan het Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, niveau 4 traject door de corona maatregelingen ineens thuis. Deelnemers en docenten schakelden snel om naar digitaal onderwijs. En hoewel het natuurlijk fijn was dat het onderwijs daarmee door kon gaan, was het vooral ook erg wennen. In het niveau 4 traject loopt iedere deelnemer zijn of haar eigen pad. Daarom bestond het vervangende onderwijs deels uit ‘klassikale’ lessen via teams maar vooral ook uit maatwerk: appen en mailen met docenten, instructies en zelfstandig weer verder. Omdat de groepen destijds open waren voor noodopvang konden beroepsexamens (in de praktijk) door gaan. In een later stadium konden de generieke examens in kleine groepen ook opgepakt worden. We zijn er heel erg trots op dat onze deelnemers en docenten hard zijn blijven werken waardoor er geen vertraging opgelopen is. Sterker nog er zijn al een aantal deelnemers afgestudeerd

Hoewel de deelnemers in de zomerperiode verder zullen werken aan opdrachten binnen de beroepspraktijk, zijn zij gedurende de zomer vrij van lessen. Op 4 september as. starten de lessen weer op (uiteraard met inachtneming van de RIVM maatregelingen).

De docenten zien ernaar uit om de deelnemers weer te zien bij de start van het nieuwe schooljaar!

docenten foto

Een vreemde tijd vraagt om andere oplossingen. De studieavond, waarin we belangrijke informatie en inspiratie met onze medewerkers wilden delen, kon door de huidige situatie niet plaatsvinden. In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan de nieuwe uitwerking van ons pedagogisch beleid en ook de Zonnekinderen UniverCity heeft vastere vormen gekregen. Via een succesvol eerste webinar op 26 mei hebben Margriet Hofstee en Judith Kuiten onze medewerkers bij kunnen praten over deze nieuwe ontwikkelingen. Medewerkers reageerden enthousiast op deze nieuwe vorm van kennisoverdracht. Toch even contact met de organisatie en horen over de ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden de afgelopen tijd. Inspirerend en leerzaam waren de veelgehoorde reacties. 

 

Voorblad webinar

Op donderdag 5 maart waren twee medewerkers van Kinderopvang Zonnekinderen aanwezig op het Betuwe on Stage VMBO Beroepenfeest in Lent. Ruim 800 derdejaars leerlingen uit het voorgezet onderwijs kwamen op het evenement af om zich te oriënteren op een vervolgopleiding. Patricia en Cindy gingen in gesprek met geïnteresseerde leerlingen en bij een wederzijdse klik werd er een match gemaakt. Dit betekent dat deze leerlingen tijdens de "Doe-dag" op 26 maart een kijkje komen nemen op onze locaties om het werk in praktijk te zien en ervaren. Een prachtige manier om de toekomstige generatie pedagogisch medewerkers een eerste indruk te geven van het werken in de kinderopvang! 

 

beroepenfeest Betuwe on Stage

Je dag beginnen in de klas en eindigen met een geweldige activiteit op de BSO: zo divers kan je dag eruit zien als je bij Zonnekinderen werkt. Wil jij zelf ervaren hoe zo'n dag er voor jou uit kan zien? Bekijk dan de filmpjes met Sandra, Roy en Nathalie en  Meld je dan aan!

 

Vanaf vandaag gaat onze nieuwste pijler “Wereldwijs” van start! Wereldwijs staat voor beleven, ervaren en ontdekken. “Samen kunnen we meer” is het uitgangspunt. Wereldwijscoach Job is de afgelopen tijd druk met de voorbereidingen van Wereldwijs voor BSO-kinderen van 9 jaar en ouder geweest, we hebben er zin in!

Tijdens de activiteiten nemen BSO-kinderen een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties. Hoe ziet een dag in het verzorgingshuis eruit? Wat moet een chefkok doen voordat de gasten binnen druppelen? Wat doet de brandweer nog meer naast branden blussen? Er wordt stilgestaan bij verschillende werkzaamheden en welke persoonlijke eigenschappen hiervoor nodig zijn. Natuurlijk mogen ze ook een opdracht uitvoeren of meedenken over vraagstukken. Zo komen tijdens Wereldwijs verschillende facetten van de maatschappij naar voren waarbij iets goeds doen voor een ander, respect hebben voor elkaar en je omgeving, maar ook eigen talenten ontdekken centraal staan.

Wil je meer weten? Of ken jij een leuk bedrijf of organisatie waar de BSO-kinderen een kijkje kunnen nemen? Kijk hier dan eens!

 

Het nieuwe jaar begon voor de medewerkers van Kinderopvang Zonnekinderen met iets nieuws. Ons eigen intranet is namelijk sinds 1 januari 2019 online!

Vrijdag 18 januari, was er een grote groep nieuwe medewerkers op het Serviceburo voor de introductiebijeenkomst. Het was de tweede keer dat we de introductiebijeenkomst hebben georganiseerd, om nieuwe collega’s een fijn welkom te geven binnen onze organisatie. 

Subcategorieën

Top