Toen ik jong was had ik nooit gedacht ooit in de kinderopvang te werken. Het is geen baan zoals politieagent, brandweerman of astronaut. Maar eigenlijk zou dat het wel moeten zijn. Er is niets leukers dan werken met kinderen en een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling en zelfontplooiing.

Ik wilde vroeger iets in de sport gaan doen, bijvoorbeeld gymleraar of buitensportinstructeur. Aan werken in de kinderopvang had ik nog nooit gedacht. Tot er binnen Zonnekinderen een nieuwe functie ontstond, namelijk die van sportcoach. Zo ben ik begonnen als eerste sportcoach binnen Zonnekinderen. In deze functie heb je veel vrijheid in het ontwikkelen van je activiteiten en kun je eigenlijk elke sport die je maar kunt bedenken aanbieden. Daarnaast zoek je de samenwerking met sportverenigingen om je programma nog een extra impuls te geven. Hierdoor verbreed je je netwerk en komen er steeds meer dingen op je pad binnen je werk. Ook coach je je collega’s op het gebied van activiteiten. Zo wordt de kwaliteit van de activiteiten in de hele organisatie steeds hoger.

Binnen Zonnekinderen zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Je moet zelf kansen zien en pakken en zo kun je je steeds verder ontwikkelen. Ooit begonnen als sportcoach ben ik nadat ik de functies van teamcoördinator, hoofdcoach en projectmanager heb ingevuld, nu werkzaam als regiomanager. Ik stuur de locaties in de Achterhoek aan en ik vertegenwoordig Zonnekinderen binnen de gemeentes in de Achterhoek. In samenwerking met de IKC-directeuren probeer ik als regiomanager de kwaliteit op locaties naar een hoger plan te trekken en dit te waarborgen.

Top