Jeffrey Tiemessen, Sportcoach bij Zonnekinderen

Als Sportcoach, ben ik werkzaam op de buitenschoolse opvang (BSO) en verzorg ik tijdens mijn diensten de sportactiviteiten voor kinderen van alle leeftijden. Ik maak kinderen enthousiast om mee te gaan naar mijn sportlessen. Ieder kind heeft zijn eigen sportniveau en als Sportcoach probeer ik voor elke leeftijd de lessen zo uitdagend mogelijk te maken.

Pijlers van Zonnekinderen

Zonnekinderen heeft verschillende pijlers waarop activiteiten georganiseerd worden. Naast sport zijn dat cultuur, natuur, multimedia en wereldwijs. Als Sportcoach ben ik samen met een paar andere coaches verantwoordelijk voor de pijler sport. Iedere Sportcoach heeft een eigen regio. We organiseren activiteiten voor de kinderen en we coachen pedagogisch medewerkers (met name de pijlerspecialist/verantwoordelijke op locatie) om de pijler sport aan te bieden.

Tijdens de vakanties organiseren de Sportcoaches samen grotere activiteiten op de Sportdagen. Deze activiteiten duren vaak een dagdeel of zelfs een dag. Op deze Sportdagen staat elke keer een ander thema centraal. Ook helpen we elkaar bij andere pijlerdagen (bijvoorbeeld de Natuurdag), daar ondersteunen we dan als begeleider.

Sportcoach en Onderwijsassistent

Naast de functie van Sportcoach bij Zonnekinderen, ben ik werkzaam als onderwijsassistent op IKC Binnenstebuiten in Huissen. Daar verzorg ik lessen ‘bewegend leren’ voor kleuters en bied ik tijdens de pauzes bewegingsactiviteiten voor alle leeftijden aan.  Zo werk ik in de opvang en in het onderwijs.

Mijn opleiding

Als opleiding heb ik CIOS in Arnhem (uitstroomprofiel Bewegingsagoog) en Leraar lichamelijke opvoeding (ALO) aan de HAN in Nijmegen in afgerond. Na mijn studie ben ik voor mezelf begonnen als bootcampinstructeur. In 2018 ben ik begonnen bij Zonnekinderen als Sportcoach in Huissen. Ik ervaar het werken als Sportcoach als een afwisselende baan met veel uitdaging. Geen dag is hetzelfde en dit zorgt ervoor dat ik ieder dag met veel enthousiasme naar mij werk ga.

Top