Joris Herbes, sportcoach bij Zonnekinderen

Als Sportcoach bij Zonnekinderen, verzorg ik sportactiviteiten voor alle leeftijden. Ik maak kinderen enthousiast om mee te gaan naar mijn sportlessen. Ieder kind heeft zijn eigen sportniveau en als Sportcoach probeer ik voor elke leeftijd de lessen zo uitdagend mogelijk te maken. 

De BSO-sportlessen geef ik zo veel mogelijk bij de plaatselijke sportverenigingen. Zo kunnen de verenigingen zich promoten. Tijdens de vakantie organiseer ik samen met mijn collega Sportcoaches meerdere sportdagen. Op deze sportdagen staat elke keer een ander thema centraal.

Naast de functie van Sportcoach bij Zonnekinderen, werk ik ook als combinatiefunctionaris Sport voor de gemeente Zevenaar. Voor de gemeente geef ik verschillende sportclinics op basisscholen. Door de middelbare school in Zevenaar werd ondervonden dat de balvaardigheid (oog-hand coördinatie) van veel kinderen achterliep. Door basketbal- en korfbal-clinics te geven aan de groepen 3 t/m 8 proberen we dit niveau omhoog te krijgen. Naast het niveau is dit natuurlijk ook promotie voor de verenigingen. In de avonduren help ik de verenigingen bij het opleiden van jeugdtrainers. Zonnekinderen geeft mij deruimte om mijn horizon ook hier te verbreden.

Als opleiding heb ik Sport en Bewegen op het Graafschap College (uitstroomprofiel: bewegingsagoog) afgerond. Tijdens de opleiding ben je al veel bezig met het geven van de verschillende sporten. Al deze vaardigheden heb je tijdens het geven van je sportlessen nodig. Zo geef je kinderen een breder beeld van welke sporten er allemaal zijn.

Tijdens mijn eindstage kreeg ik van een collega het advies om eens bij Kinderopvang Zonnekinderen te gaan kijken, ze zochten daar namelijk een Sportcoach. De collega dacht dat dit wel wat voor mij was. Na mijn afstuderen ben ik begonnen met werken bij  Kinderopvang Zonnekinderen. Vanaf mijn eerste werkdag tot nu is er nog geen dag hetzelfde geweest. Elke dag heeft zijn eigen uitdaging, van een bijzondere sportles of sportdag tot het begeleiden en helpen van je eigen collega’s.

Top